Ne ograničavajte osobama s invaliditetom pravo na pristupačnost i mobilnost

Slika /PU_BB/Promet/invalidi.jpg

Danas,16. svibnja, od 8 do 12 sati na području naše policijske uprave provodit ćemo akciju na prekršaje nepropisnog parkiranja na mjestima označenim za osobe s invaliditetom, kao i kontrolu ustupanja znaka pristupačnosti drugoj osobi

Foto. ilustracija

Mjesta za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom često su parkirališna mjesta koja su najbliža ulazima u zgrade kao što su banke, pošte, bolnice i drugo te ih vrlo često koriste i građani koji nemaju pravo parkirati svoja vozila na tim mjestima, odnosno građani koji ne posjeduju znak pristupačnosti, ali i članovi obitelji osobe s invaliditetom kada ne prevoze takvu osobu.
 
Nepropisnim parkiranjem vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ograničava se pravo osobe s invaliditetom na pristupačnost i mobilnost, odnosno integraciju u društvo.

Shodno tome, policijski službenici će danas, 16. svibnja od 8 do 12 sati na području naše policijske uprave usmjeriti svoje aktivnosti na nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom iz članka 82. stavka 1. točke 13. i zlouporabe znaka pristupačnosti iz članka 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Najave | Promet i vozila