Narušavanje javnog reda i mira u Garešnici

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto policija.jpg
Foto: ilustracija

U subotu 04. prosinca oko 23 sata i 50 minuta u Garešnici na Trgu Hrvatskih Branitelja u ugostiteljskom objektu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od 25-godišnjaka i 27-godišnjaka koji su vikali i galamili na 39-godišnjaka, 28-godišnjaka i 37-godišnjaka koji su bili gosti ugostiteljskog objekta. Zatim je 25-godišnjak zalio s pićem navedene osobe te je razbio dvije čaše i dvije flaše.
Nakon toga, konobar je udaljio sve osobe iz ugostiteljskog objekta, a nakon zatvaranja vrata, 25-godišnjak je nogom udario u staklo ulaznih vrata koje se razbilo te je na terasi ispred ugostiteljskog objekta preokrenuo stol i dva stolca, nakon čega se zajedno s 27-godišnjakom udaljio s mjesta događaja.
Protiv 25-godišnjaka i 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Odgovorna osoba ugostiteljskog objekta je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. Kaznenog zakona.
 
U nedjelju oko 1 sat i 40 minuta u Garešnici na Trgu Hrvatskih Branitelja, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od gore spomenutog 25-godišnjaka i 27-godišnjaka s jedne strane i 19-godišnjaka, 18-godišnjaka te četvorice 17-godišnjaka s druge strane na način da su se međusobno potukli.
U događaju tjelesne ozljede zadobili su 25-godišnjak, 27-godišnjak, 18-godišnjak i jedan 17-godišnjak.
25-godišnjak i 27-godišnjak su privedeni u prostorije policije te smješteni u posebne prostorije do otriježnjenja.
Protiv svih navedenih osoba zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon