Narušavanje javnog reda i mira te oštećenje osobnog automobila na parkiralištu trgovačkog centra u Bjelovaru

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif

U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru u tijeku je provođenje izvidnih i dokaznih radnji prema osumnjičenim osobama

Foto: ilustracija
 

U utorak, 29. lipnja oko 12.50 sati u Bjelovaru, u ulici Vlahe Paljetka na parkiralištu jednog trgovačkog centra, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od 24-godišnjaka, 17-godišnjaka, 53-godišnjaka i 54-godišnjakinje na način što su vikali i galamili na 26-godišnjakinju. Potom je 24-godišnjak fizički napao 26-godišnjakinju udarivši je rukama u predjelu glave, a zatim je fizički napao i 33-godišnjaka, njezinog izvanbračnog supruga. Po završetku narušavanja, 17-godišnjak i 53-godišnjak su  rukama i nogama udarali po parkiranom osobnom automobilu Audi vlasništvo 26-godišnjakinje, dok je 24-godišnjak drvenom palicom udarao po osobnom automobilu. U navedenom događaju 24-godišnjak, 17-godišnjak, 53-godišnjak i 54-godišnjakinja su izrekli prijetnje 26-godišnjakinji i 33-godišnjaku.

Do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja,  24-godišnjak, 17-godišnjak, 53-godišnjak i 54-godišnjakinja su se udaljili.  

U događaju, 26-godišnjakinja je zadobila vidljive tjelesne ozljede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Bjelovar poradi pružanja liječničke pomoći.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da su na osobnom automobilu nastala oštećenja u vidu razbijenog prednjeg i  zadnjeg vjetrobranskog stakla, razbijenog stakla na prednjim vozačevim vratima, razbijenih zadnjih stakala i više oštećenja i udubljenja na limu osobnog automobila.

Nadalje je utvrđeno da je 24-godišnjaku izrečena epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 20.lipnja do 30.lipnja, koju je kršio, zbog čega mu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovar, dok protiv 24-godišnjaka,17-godišnjaka, 53-godišnjaka i 54-godišnjakinje također slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari, 24-godišnjak je danas 30. lipnja uhićen, a u kriminalističkom istraživanju navedenog događaja obuhvaćeni su sudionici 17-godišnjak, 53-godišnjak i 54-godišnjakinja.

U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru u tijeku je provođenje izvidnih i dokaznih radnji prema osumnjičenim osobama, nakon čega će uslijediti podnošenje kaznenih prijava protiv 24-godišnjaka, 17-godišnjaka, 53-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari, dok će protiv 54-godišnjakinje biti podnesena kaznena prijava samo zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje.


 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon