Narušavanje javnog reda i mira proteklog vikenda na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

Narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Bjelovaru 

U subotu 12. studenog oko 2.15 sati u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića u ugostiteljskom objektu, javni red i mir narušavali su 17-godišnjak i 27-godišnjak tako što su fizički napali 20-godišnjaka udarajući ga rukama i nogama po glavi i tijelu. U događaju je 20-godišnjak zadobio tjelesne ozljede zbog čega je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći.
 
Do dolaska policijskih službenika, 17-godišnjak se je udaljio s mjesta događaja, dok je 27-godišnjak zatečen i priveden u prostorije policije, gdje je odbio alkotestiranje. Potom je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.
 
Protiv 17-godišnjaka i 27 – godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Garešnici 

U nedjelju oko 00.15 sati u Garešnici, u Ulici Vladimira Nazora u ugostiteljskom objektu, javni red i mir narušavao je 26-godišnjak tako što je verbalno napao 21-godišnju djelatnicu te je nakon toga uhvatio za ruku. U narušavanju javnog reda i mira pokušao ga je spriječiti 22-godišnjak, a kojeg je 26-godišnjak udario šakom u nos. U događaju 22-godišnjak nije zadobio vidljive ozljede.
 
Dolaskom policijskih službenika na mjesta događaja, 26-godišnjak se pokušao trčeći udaljiti s mjesta događaja te se je oglušio na zapovijedi policijskih službenika. Policijski službenici su 26-godišnjaka sustigli te nad njim primijenili sredstva prisile. On je priveden u prostorije policije, gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,19 g./kg. Potom je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.
 
Protiv 26 – godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon