Najava županijske akcije usmjerene na bicikliste

Slika /PU_BB/Promet/PN biciklist.png

Cilj ove akcije je povećanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu i suzbijanje prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća biciklista, kao jedne od najranjivijih kategorija sudionika u prometu na našim prometnicama

Foto: ilustracija
Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava sudionike u cestovnom prometu da će njezini policijski službenici sutra 27. ožujka 2019. godine (srijeda) provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele naše Županije, a posebno biciklista.
 
Cilj ove akcije je povećanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu i suzbijanje prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća biciklista, kao jedne od najranjivijih kategorija sudionika u prometu na našim prometnicama. Nadzor će naročito biti usmjeren na bicikliste i utvrđivanju prekršaja upravljanja biciklom. Kontrolirati će se da li su biciklisti propisno označeni, da noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti imaju upaljeno jedno svijetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla, te da li su označeni reflektirajućim prslukom, reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji. 
 
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu posebno bicikliste da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Stranica