Najava županijske akcije u prometu usmjerene na utvrđivanje prekršaja biciklista

Slika /PU_BB/slike vijesti/biciklisticka-staza01.JPG

Akcija je u prvom redu usmjerena na utvrđivanje prekršaja upravljanja biciklom u uvjetima smanjene vidljivosti i noću, alkoholiziranosti vozača bicikala i nenošenja reflektirajućih prsluka

Foto: ilustracija

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska će u utorak, 23. studenog u vremenu od 6 do 8 sati i od 18 do 21 sat  provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa koji će posebno biti usmjereni na utvrđivanje prekršaja biciklista i upravljanja biciklom.
 
Cilj ove akcije je povećanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu i suzbijanje prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća biciklista, kao jedne od najranjivijih kategorija sudionika u prometu na našim prometnicama. Nadzor će naročito biti usmjeren na bicikliste i utvrđivanje prekršaja upravljanja biciklom.

Kontrolirati će se da li su biciklisti propisno označeni, da noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti imaju upaljeno jedno svijetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla te da li su biciklisti označeni reflektirajućim prslukom, reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom, kao i da li su pod utjecajem alkohola. Sankcionirati će se i svi drugi prekršaji. 
 
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu, posebno bicikliste, da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.
 

Najave | Promet i vozila