Najava županijske akcije u prometu

Slika /PU_BB/Promet/Autosjedalica-letak.png

Policija će prvenstveno kontrolirati prijevoz djece i korištenje sigurnoskih pojaseva u vozilima

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske će u četvrtak, 13. svibnja u vremenu od 06 do 09 sati provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele naše županije.

Prvenstveno će se nadzor usmjeriti na prekršaje nepropisnog prijevoza djece i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Tijekom 2020. godine evidentirano je povećanje prometnih nesreća u kojima su stradala djeca za 62,5% u odnosu na 2019. godinu, što je značajno povećanje broja ozlijeđene djece. Povećanje stradavanja djece vidljivo je i u svojstvu putnika i pješaka.

Cilj ovih aktivnosti je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Dok je s druge strane nužno osvijestiti sve one koji prijevoze djecu o pravilnom korištenju sigurnosne sjedalice (autosjedalice) i pravilnom smještaju djece u njima, čime se smanjuju moguće posljedice stradavanja djece u prometnim nesrećama.

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Najave | Promet i vozila