Najava županijske akcije u cestovnom prometu

Slika /PU_BB/slike vijesti/cobre01.jpg

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policijski službenici će sutra, 28. kolovoza 2020. godine (petak) u vremenu od 17 do 23 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske poduzimati pojačane aktivnost usmjerena na utvrđivanje prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, droga i lijekova, te biciklista i pješaka

Foto: ilustracija

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava sve sudionike u cestovnom prometu da će njezini policijski službenici sutra, 28. kolovoza 2020. godine (petak) u vremenu od 17 do 23 sata provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu, a koja je u okviru pojačanih mjera koje se učestalo provode zbog negativnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.   
 
Povećanje broja prometnih nesreća s poginulim i ozlijeđenim osobama vidljiv je na području cijele Hrvatske, pa tako i na području naše policijske uprave. Do sada je na prometnicama naše županije tijekom ove godine poginulo 11 osoba što je puno više u odnosu na prošlu godinu u kojoj je bilo 9 poginulih tijekom cijele godine. Najveće povećanje je vidljivo u broju prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu provodit će se pojačane aktivnosti na području cijela RH.
 
Nadzor ove akcije će naročito biti usmjeren na sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, droga i lijekova, te prekršaje biciklista i pješaka kao najranjivijih kategorija sudionika u prometu, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.
  
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Pisane vijesti | Promet i vozila