Najava županijske akcije policije na prekršaje nepropisnog prijevoza djece i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima

Slika /PU_BB/Promet/Autosjedalica-letak.png

U petak 12. ožujka od 06 do 14 sati policija će kontrolirati adekvatno korištenje auto sjedalica i sigurnosnih pojaseva svih vozača i putnika.

Foto: Ilustracija

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava sudionike u cestovnom prometu da će njezini policijski službenici sutra, 12. ožujka (petak) u vremenu od 06 do 14sati provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele naše županije.
 
Prvenstveno ćemo nadzor usmjeriti na prekršaje nepropisnog prijevoza djece i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.
 
Tijekom 2020. godine evidentirano je povećanje prometnih nesreća u kojima su stradala djeca za 62,5% u odnosu na 2019. godinu što je značajno povećanje broja ozlijeđene djece. Povećanje stradavanja djece vidljivo je i u svojstvu putnika i pješaka.
 
Cilj ovih aktivnosti je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Dok je s druge strane nužno osvijestiti sve one koji prevoze djecu o pravilnom korištenju sigurnosne sjedalice (autosjedalice) i pravilnom smještaju djece u njima, čime se smanjuju moguće posljedice stradavanja djece u prometnim nesrećama.
 
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.
 

Najave | Promet i vozila