Najava poligona sigurne vožnje mopedima i motociklima

Slika /PU_BB/slike vijesti/motorcycle-5457821_960_720.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 06. svibnja, s početkom u 9 sati u Bjelovaru, na Korzu, od Ulice Jurja Haulika do „DM“-a, Moto klub White City Riders Bjelovar u suradnji s Policijskom postajom Bjelovar provest će edukativno pokazni poligon sigurne vožnje mopedima i motociklima.

Pozivamo sve mopediste i motocikliste da dođu sa svojim vozilima i sudjeluju u prezentaciji vožnje spretnosti i tako iskušaju svoje sposobnosti, ali i da nešto više nauče.

Na početku događanja policijski službenici Policijske postaje Bjelovar upoznat će nazočne sa stanjem sigurnosti u prometu sa naglaskom na stradavanje vozača mopeda i motocikla, dok će predstavnik auto škole objasniti na koji način sigurno upravljati mopedima i motociklima te istaknuti važnost opreme i tehničke ispravnosti vozila za sigurnu vožnju.
Predstavnici Hitne pomoći Bjelovar pokazat će siguran način pružanja pomoći stradalim motoristima (imobilizacija, kada skidati zaštitnu kacigu, pružanje prve pomoći). Javna vatrogasna postrojba grada Bjelovara prezentirat će svoju opremu i vozila, a autoškola Autoklub Bjelovar pokazat će svim zainteresiranima simulator vožnje u automobilu.

Svi sudionici koji žele sudjelovati u vožnji poligonom moraju imati važeću vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, a svi motocikli i mopedi moraju biti registrirani i tehnički ispravni.
 

Najave | Promet i vozila