Najava pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika /PU_BB/Promet/Stop policija1.jpg

Pozivamo i apelirama na sve sudionike u cestovnom prometu, a posebno vozače teretnih vozila i autobusa da poštuju prometne propise i pravila

Foto: ilustracija

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe – ROADPOL, ovaj tjedan od 13. do 19. lipnja na području cijele Republike Hrvatske pa tako i naše Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provoditi će se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. 

S ciljem smanjenja broja prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećanja sigurnost svih sudionika u prometu, danas 14. lipnja od 8 do 16 sati policijski službenici će provoditi pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 

Prilikom pojačanog nadzora nadzirat će se tehnička ispravnost autobusa i teretnih vozila, prekršaji vezani uz trajanje upravljanja navedenim vozilima iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, nepravilnog smještaja tereta, isteka važenja redovnog i preventivnog tehničkog pregleda te obveznog osiguranja.
U nadzoru i kontroli autobusa posebna pozornost će se obratiti na korištenje sigurnosnih pojaseva putnika.

Najave | Promet i vozila