Najava pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika /PU_BB/Promet/promet - službenik kontrolira dokumente.jpg

U cilju smanjenja broja prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske će danas 13. listopada provesti pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

Foto: ilustracija

Prema ROADPOL-ovom planeru ovog tjedna od 11. do 17. listopada održati će se tjedan pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa na području svih članica.

Kako bi se smanjio broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećala sigurnost svih sudionika u prometu policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske priključiti će se i ovim aktivnostima te će tako danas 13. listopada od 7 do 15 sati provesti pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 
Prilikom pojačanog nadzora pozornost će biti posvećena nadzoru ispravnosti vozača i vozila odnosno provjeri alkoholiziranosti vozača, valjanosti vozačke i prometne dozvole, valjanosti tehničke ispravnosti vozila, preventivnih periodičkih tehničkih pregleda vozila, poštivanju ograničenja brzina kretanja, korištenja sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela, najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja, radnog vremena i korištenja obveznih odmora vozača.

Tijekom pojačanog nadzora nadzirati će se promet teretnih automobila i autobusa na svim cestama naše policijske uprave, pri čemu će se posebna pozornost posvetiti autobusima kojima se organizirano prevoze djeca. Također, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.

U nadzoru na području policijske postaje Garešnica na državnoj cesti 45 sudjelovati će i inspektori cestovnog prometa ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
 


Najave | Promet i vozila