Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-stop (2).jpg

U noći sa subote na nedjelju 13./14. svibnja na području naše županije provodit će se pojačani nadzor prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga

Foto: ilustracija

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica policija će i ovog vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će od petka 12. do nedjelje 14. svibnja na području naše policijske uprave, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti, a posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom noći sa subote na nedjelju, 13./14. svibnja, u vremenu od 22 do 6 sati usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova.
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i male količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuju osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega često dolazi do prometnih nesreća.

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 

Najave | Promet i vozila