Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa

Foto: ilustracija

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljno, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska će tijekom vikenda, od  danas 12. do nedjelje 14. veljače provoditi pojačani nadzor prometa.
 
Tijekom predstojećeg vikenda pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i auto-sjedalica za djecu, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor poštivanja prednosti prolaska, nadzor mladih vozača, vozača traktora, te nadzor recidivista i nadzor korištenja zimske opreme.
 
Za vikend će prevladavat sunčano i znatno hladnije vrijeme uz povremenu umjerenu naoblaku. Potrebno je voditi računa i o velikim temperaturnim razlikama između dnevnih i noćnih temperatura kada je kolnik hladniji zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima. Zbog ovakvih uvjeta, posebno upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti.

Stoga pozivamo i apeliramo na sve sudionike u prometu na povećan oprez, smanjenje brzine kretanja, poštivanje prednosti prolaska i poštivanje prometnih propisa i pravila.

Najave | Promet i vozila