Najava pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa

Slika PU_BB/Promet/B1poster-B-fc163bd199.jpg

Foto: ilustracija

          Praćenjem statističkih pokazatelja o prometnim nesrećama iz prethodnih godina, proizlazi da je u razdoblju pred nama, od listopada do prosinca, evidentiran veći broj prometnih nesreća s težim posljedicama.

          Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava sve sudionike u cestovnom prometu da će njezini policijski službenicii ovog vikenda kao i sve vikende do kraja godine provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu, a navedene pojačane aktivnosti biti će usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u sigurnosti cestovnog prometa tzv. četiri glavne ubojice u prometu (alkoholiziranost vozača, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, ne korištenje sigurnosnog pojasa i distrakcija vozača) kao i druge prekršaje uzročnike prometnih nesreća. 

          Zbog negativnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Republike Hrvatske i ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti cestovnog prometa.

 

 

           



Pisane vijesti