Najava pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa tijekom vikenda

Slika /PU_BB/Promet/Promet1111.jpg

Pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i pojačan oprez zbog jesenskih uvjeta na cestama

Foto: ilustracija

Policijski službenici će od danas do nedjelje, 13. do 15. listopada, pojačano nadzirati poštivanje prometnih propisa na području naše policijske uprave, ali i cijele Republike Hrvatske.  
 
U cilju povećanja razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica aktivnosti će biti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Dodatno, na prometnicama naše županije policijski službenici će od subote, 14.listopada, od 22 sata do nedjelje, 15. listopada, do 6,00 sati provoditi akciju usmjerenu na utvrđivanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova.

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
Napominjemo kako je tijekom vikenda najavljena promjena vremena kojom će na cestama nastati jesenski uvjeti koji zahtijevaju pojačani oprez i prilagođavanje ponašanja svih sudionika u prometu.    
 

Najave | Promet i vozila