Najava pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa

Slika /PU_BB/Promet/laser.jpg

Današnji nadzor će prvenstveno biti usmjeren na prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja 

Foto: ilustracija

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava sudionike u cestovnom prometu da će danas 18. travnja od 09.00 do 14.00 sata policija provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu na području cijele naše Bjelovarsko-bilogorske županije.
 
Cilj ove akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Nadzor će prvenstveno biti usmjeren na prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji.
 
 
Dobro je podsjetiti
 
Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina.
 
Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).
Brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, poradi određenih sigurnosnih razloga, može i smanjiti.
Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

U današnjoj akciji će se koristit svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika.
 

Najave | Promet i vozila