Najava pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija03.jpg

I ovog vikenda policija će poduzimati pojačane aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na našim prometnicama

Foto: ilustracija

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama i održavanja povoljnog stanja sigurnosti na prometnicama policija će i ovog vikenda kontinuirano poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom narednog vikenda, od danas 07. veljače do nedjelje 09. veljače, na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.
Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske danas, 07. veljače u vremenu od 12.00 do 20.00 sati usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor i sankcioniranje nedozvoljene brzine kretanja vozila kao jedne od najčešćih uzročnika prometnih nesreća.

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Najave | Promet i vozila