Najava pojačanih aktivnosti policije u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg

Policijski službenici će od danas do nedjelje utvrđivati i sankcionirati prometne prekršaje koji često dovode do prometnih nesreća

Foto: ilustracija

U cilju povećanja razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica policija će, i ovog vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Obavještavamo sve sudionike u prometu da će od petka 19. do nedjelje 21. svibnja, na području naše policijske uprave, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti, a posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te druge prekršaje koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno, policijski službenici će danas, od 9 do 12 sati, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provoditi akciju utvrđivanja i sankcioniranja prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, nepoštivanja prometnog znaka „obavezno zaustavljanje“, ugrožavajućih radnji u prometu i nekorištenja pokazivača smjera.

U nedjelju, 21. svibnja, od 12 do 20 sati, na području naše županije policijski službenici će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila. 

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.
 

Najave | Promet i vozila