Najava pojačanih aktivnosti policije u cestovnom prometu tijekom predstojećeg vikenda

Slika /PU_BB/Promet/Leđa_palica.jpg

I ovog vikenda će policija pojačano biti prisutna na prometnicama te sankcionirati sve one koji krše prometna pravila i zakonske propise, a posebno će u nedjelju kontrolirati motocikliste, mopediste i slične kategorije vozila

Foto: ilustracija

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica policija će i ovog vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će od danas 13. do nedjelje 15. svibnja, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti, a posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom nedjelje, 15. svibnja u vremenu od 12.00 do 20.00 sati usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na prekršaje vozača motocikala, mopeda i sličnih kategorija vozila.
   
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Najave | Promet i vozila