Najava pojačanih aktivnosti policije tijekom vikenda

Slika /PU_BB/Promet/brzina-smrt.png

  Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.   

Foto: ilustracija
U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala.
 
U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom narednog vikenda od danas 22. do nedjelje 24. ožujka na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.
 
U istom razdoblju predstojećeg vikenda Postaja prometne policije Bjelovar provest će lokalne akcije. Naime kroz sva tri dana u vremenu od 11.00 do 19.00 sati lokalne akcije će biti usmjerene na nadzor i kontrolu brzine kretanja vozila na cijelom postajnom području.  U ovim akcijama će biti uključeni svi raspoloživi policijski službenici, te oprema i vozila opremljena uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila.
 
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

 

Stranica