Najava pojačanih aktivnosti policije tijekom vikenda

Slika /PU_BB/Promet/Promet-slika s radarom.jpg

I tijekom narednog vikenda policija će poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu

Foto: ilustracija
U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te biciklista.
 
U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom narednog vikenda, od sutra 31. siječnja do nedjelje 02. veljače, na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.
Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.
Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom dana 31. siječnja usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor i sankcioniranje nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilima tijekom vožnje i nepropisnog korištenja mobilnih telefona za vrijeme upravljanja vozilom.   
    I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.
 

Najave | Promet i vozila