Najava pojačanih aktivnosti policije tijekom predstojećeg vikenda

Slika /PU_BB/Promet/stop policija.jpg

I ovog vikenda će policija ove policijske uprave provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: ilustracija

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska će od danas, 6. kolovoza do nedjelje, 8. kolovoza 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.
 
Policijski službenici pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostale najteže prometne prekršaje. Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda i motocikala te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
             
Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa i pravila, a posebice na poštivanje prednosti prolaska, poštivanje ograničenja brzine kretanja, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Prije svake radnje vozilom, vozač se mora uvjeriti da je može sigurno izvesti. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da ne upravljaju neregistriranim i neosiguranim vozilima, da koriste zaštitne kacige i da ne vrše pretjecanja vozila na nepreglednim mjestima. Apeliramo na vozače da spas od ljetnih vrućina ne traže u konzumaciji alkoholnih pića, jer time povećavaju mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u njima. Za poseban oprez molimo mlade vozače i vozače starije životne dobi.

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Stranica