Najava aktivnosti policije u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/palica promet.jpg

Policija će provoditi dvije prometne akcije

Foto: ilustracija

S ciljem povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica policija će i ovog vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Policijski službenici će od danas 27. listopada,  do nedjelje ,29. listopada, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, poduzimati pojačane aktivnosti, odnosno pojačano će nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima i drugih prekršaja koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.
 
Dodatno će se na Području policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u nedjelju, 29. listopada, od 10 do 18 sati, provoditi prometna akcija usmjerena na utvrđivanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila.

S obzirom da se zbog nadolazećeg blagdana Svih svetih očekuje povećan broj vozila na prometnicama pozivano sudionike u prometu na pojačan oprez i  poštivanje prometnih propisa u cilju prevencije stradavanja u prometu.
 
 

Najave | Promet i vozila