Najava akcije nadzora korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide i kontrola

Slika /PU_BB/Promet/invalidi.jpg

Pozivamo vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlouporabe znak pristupačnosti!

Foto: ilustracija

Mjesta namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom često su parkirališna mjesta koja su najbliža ulazima u zgrade kao što su banke, pošte, bolnice i drugo te ih vrlo često koriste i građani koji nemaju pravo parkirati svoja vozila na tim mjestima odnosno građani koji ne posjeduju znak pristupačnosti. 
Nepropisnim parkiranjem vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ograničava se pravo osobe s invaliditetom na pristupačnost i mobilnost odnosno integraciju u društvo.

Danas, 23. listopada, policijski službenici će od 09 do 12 sati na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske usmjeriti svoje aktivnosti na nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom i zlouporabe znaka pristupačnosti. 

Cilj ove akcije je osiguranje povoljnijeg i sigurnijeg stanja i po toj problematici, a čime se prenosi jasna poruka da je važno poštivati pravo na mobilnost i pristupačnost osoba s invaliditetom te senzibilizirati javnost.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila