Načelnik Jakob Bukvić u policijskoj upravi prvog dana 2024. godine svečano dočekao župana i gradonačelnika

  • Slika /PU_BB/Razno/Nova 2024 godina/Nova2024-naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Stanje sigurnosti u novogodišnjoj noći jedno od najboljih unazad nekoliko godina

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Tradicionalno na Novu godinu župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u pratnji novinara obišli su žurne službe, a u obilasku je neizostavna bila policija koja brine o svim aspektima stanja sigurnosti.   

U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj dočekao ih je načelnik Jakob Bukvić sa suradnicima. Na dolasku međusobno su izmijenjene dobre želje za uspješnu i mirnu 2024. godinu u pogledu stanja sigurnosti.
Načelnik je zajedno sa županom i gradonačelnikom obišao Operativno dežurstvo u Policijskoj postaji Bjelovar, a potom Operativno komunikacijski centar policijske uprave.   
 
U Operativo komunikacijskom centru policijske uprave o stanju sigurnosti na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u novogodišnjoj noći rekao je voditelj Robert Posavac - „Dočeci Nove godine su organizirani u svih pet gradova naše županije. U novogodišnjoj noći, tijekom dočeka nije bilo dojava o narušavanju javnog reda i mira, pa tako ni dojava u smislu ozljeđivanja osoba prilikom korištenja pirotehničkih sredstava. Također, nije bilo dojava o prometnim nesrećama. Mogu istaknuti da je ovo u pogledu stanja sigurnosti Policijske uprave zadnjih par godina najmirniji doček Nove godine.“

Načelnik Bukvić je istaknuo da je bilo dosta nedozvoljene uporabe zabranjenih pirotehničkih sredstava na području naše policijske uprave što svakako nije dobro za velik broj ljudi kojima to smeta ali i životinje. Na svu sreću nije bilo ozlijeđenih osoba. Posebno je istaknuo važnost pro aktivnog i preventivnog djelovanja policije što zasigurno ima svog utjecaja na ovako dobro stanje sigurnosti u novogodišnjoj noći na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ne skrivajući zadovoljstvo.

Ipak je posebno naglasio da svi kao društvo trebamo težiti da ubuduće Božićni i Novogodišnji blagdani proteknu i bez upotrebe upravo tih zabranjenih pirotehničkih sredstava, imajući u vidu naše starije, malu djecu i naravno životinje koje si nažalost ne mogu same pomoći.    

Neka se ovakvo stanje sigurnosti odrazi i tijekom cijele 2024. godine bile su zaključno zajedničke želje svih prisutnih.    

Pisane vijesti | Društvo i zajednica