Na području policijske uprave tijekom proteklog vikenda evidentirana su tri narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto policija.jpg
Foto: Ilustracija

U petak 18. veljače u večernjim satima i u subotu 19. veljače u prijepodnevnim satima, 52-godišnjak je narušavao javni red i mir u Kakincu, na  način da je iz dvorišne sjenice svoje vikend kuće reproducirao glasnu glazbu, čime je ometao mir susjeda. Protiv 52-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
  
U subotu 19. veljače oko 15 sati u Bjelovaru, u Ulici Vlahe Bukovca, 43-godišnjak je nakon što je skrivio prometnu nesreću, narušavao javni red i mir na način da je pod utjecajem alkohola vikao i galamio na 38-godišnjeg drugog sudionika prometne nesreće te ga odgurivao. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, 43-godišnjak je nastavio s opisanim ponašanjem te je vikao i galamio i na 55-godišnjaka. Budući da se oglušio na naredbe policijskih službenika, nad njim su upotrjebljena sredstva prisile. 43-godišnjak je priveden u prostorije policije, a protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
  
U subotu 19. veljače oko 22.35 sati u Garešnici, na Trgu Hrvatskih Branitelja u ugostiteljskom objektu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od 21-godišnjaka, 19-godišnjaka i trojice 20-godišnjaka s jedne strane te 37-godišnjaka i dvojice 20-godišnjaka s druge strane, na način da su se nakon verbalne prepirke međusobno fizički sukobili. Protiv svih sudionika događaja, zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon