Na području policijske uprave dogodila su se tri narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/slike vijesti/policijski auto.jpg

Dva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su u Bjelovaru, a jedno u Čazmi

Foto: ilustracija

U subotu 8. siječnja oko 1 sat u Čazmi, u ulici Franje Vidovića, 64-godišnjak je narušavao javni red i mir na način da je revoltiran time što su gosti na proslavi rođendana kod njegovog 33-godišnjeg susjeda upalili automobile da se ugriju i pripreme za vožnju, otvorio prozor obiteljske kuće te s njega vikao i galamio na korisnike vozila.
Protiv 64-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
  
U subotu 8. siječnja oko 22.45 sati u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića ispred ugostiteljskog objekta javni red i mir narušavao je 38-godišnjak na način što je vikao, galamio te rukama odgurivao 28-godišnjaka. Do dolaska policijskih službenika, 38-godišnji počinitelj se udaljio s mjesta događaja.
Protiv njega, zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
U subotu oko 23.55 sati u Bjelovaru, u Ulici Matice Hrvatske, u trgovini je došlo do narušavanja javnog reda i mira od 24-godišnjaka i 26-godišnjaka na način što je 24-godišnjak preko reda htio platiti artikle, a 26-godišnjak mu to nije dozvolio. Zbog toga su se prvo verbalno, a potom i fizički sukobili. Uslijed fizičkog sukoba došlo je do rušenja artikala s obližnjih polica. 24-godišnjak je zatim izvadio iz džepa jakne metalni boxer te ga stavio na ruku, a sukob je nakon toga prestao. Obojica su privedeni u prostorije policije te su alkotestirani kojom prilikom je kod 26-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 0.72 g/kg., a kod 24-godišnjaka 0.93 g./kg. U događaju nitko od njih nije zadobio tjelesne ozljede. Od 24-godišnjaka je privremeno oduzet boxer, odnosno oružje D kategorije, a nakon kriminalističkog istraživanja smješten je u posebnu prostoriju policije.
Protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te članka 35. stavka 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok protiv 26-godišnjaka također slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica