Muškarac dragovoljno predao streljivo i minsko-eksplozivna sredstva

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/brosura_inside.png

Postupite odgovorno i zaštite sebe i svoju okolinu

Foto: ilustracija

Jučer, 17. siječnja, 65-godišnjak iz okolice Bjelovara je policijskim službenicima dragovoljno predao jednu ručnu bombu, 100 komada raznog streljiva i 1 lovačku patronu što mu je ostalo od Domovinskog rata.

U sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova građanima je omogućeno da bez sankcija predaju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstava koja ilegalno posjeduju i na taj način sebe zaštite sebe i svoju okolinu od neželjenih događaja.
Gotova svakodnevne dragovoljne predaje i pronalasci ovakvih sredstava ukazuju da građani još uvijek ilegalno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, a svaki takav komad  može značiti potencijalni tragični događaj.   
Dragovoljna predaja traje tijekom cijele godine, odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružja kategorije A - zabranjeno oružje, u koje spadaju automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.
Važno naglasiti da građani sredstva koja žele dragovoljno predati ne donose osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu preuzeti sredstva koja građani žele predati.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica