Manje oružja – manje tragedija

Slika /PU_BB/slike vijesti/momt01.jpg

Tijekom vikenda pronađeno i dragovoljno predano više komada oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava

Foto: ilustracija

U petak, 15. svibnja, 49-godišnjak iz Bjelovara dragovoljno je predao policijskim službenicima 2 ručne bombe i 20 komada streljiva. Istog dana 43- godišnjak iz okolice Bjelovara dragovoljno je predao 2 automatske puške, 1 repetirajuću pušku, 1 zračnu pušku, 1 pištolj i 1160 komada pješačkog streljiva.
U nedjelju, 17. svibnja, 45- godišnjak je u Velikoj Pisanici u kanalu između njiva pronašao i predao policiji  oko 500 komada odbačenog puščanog streljiva. U okolici Sirača 48-godišnjak je tijekom lova pronašao vojničku torbicu zaostalu iz Domovinskog rata u kojoj su se nalazile 2 ručne bombe i 50 komada streljiva. Na mjestu pronalaska navedena sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.
Oružje, streljivo i minskoeksplozivna sredstva su pohranjeni do uništenja.
Zahvaljujemo građanima koji su se pridružili akciji "Manje oružja, manje tragedija" kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava. Molimo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji, a osobito pozivamo da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.
 Napominjemo da oružje i eksplozivna sredstva građani ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već namjeru za dragovoljnom predajom mogu prijaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu građana doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ta sredstva sigurno preuzeti.
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica