Kriminalitet u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/Promet/policija-2021-001.jpg

U vezi prijavljenih kaznenih djela slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja

Foto: Ilustracija

Računalna prijevara
 
U petak 26. kolovoza u Policijskoj postaji Daruvar, 40-godišnjak je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela „Računalna prijevara“ iz članka 271. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da je u četvrtak 25. kolovoza u večernjim satima putem jedne društvene mreže doveden u zabludu da komunicira s prodavačem alata. Toj osobi je dao podatke o identitetu te je fotografirao bankovnu karticu. Nedugo nakon toga je saznao da mu je netko s tekućeg računa podignuo nekoliko desetaka tisuća kuna.
 
Savjet građanima

Nemojte davati nikome detalje o svom bankovnom računu kao što su stanje računa, serijski broj kartice, broj računa, rok valjanosti kartice ili CVV broj kako ne bi postali žrtve kaznenih djela prijevara.
 
Provaljeno u trgovinu u Velikim Zdencima
 
U noći s četvrtka na petak 25./26. kolovoza u Velikim Zdencima, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu te iz nje ukrao razne artikle. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.
 
U Bjelovaru provaljeno u dva ugostiteljska objekta
 
U noći sa subote na nedjelju 26./27. kolovoza u Bjelovaru u užem centru grada, nepoznati je počinitelj provalio u dva ugostiteljska objekta te iz njihovih kasa ukrao novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon