Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari 

U subotu 18. ožujka između 1 i 2 sata nakon ponoći u Bjelovaru, u Ulici Velike Sredice, nepoznati je počinitelj ušao u autobus bjelovarskih registracijskih oznaka vlasništvo jednog poduzeća, a koji se nalazio parkiran na poligonu autoškole. Potom je pokrenuo motor i krenuo u vožnju autobusom Ulicom Velike Sredice u pravcu Velikog Korenova, da bi se nakon toga vratio i ostavio autobus na ulasku na poligon.
 
U vezi navedenog, slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 

Krivotvorenje isprave 

U ponedjeljak 20. ožujka u Policijskoj postaji Grubišno Polje, 36-godišnjakinja je podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ iz članka 278. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je navela da je u četvrtak 16. ožujka dala svoj osobni automobil Opel daruvarskih registracijskih oznaka 40-godišnjaku da ga odveze majstoru na servis.  U poslijepodnevnim satima dobila je njegovu poruku da je prepisao automobil na sebe te joj je poslao fotografiju prometne dozvole i rekao joj da je otišao u Zagreb. Jučer, 20. ožujka dobila je njegovu poruku u kojoj je napisao da je automobil prodao.
 
Budući da mu nije dala punomoć niti je što potpisala, smatra da je 40-godišnjak krivotvorio kupoprodajni ugovor između sebe i nje te tako dobio vlasništvo nad njezinim automobilom kojeg je prodao.
 
Nastalu štetu procjenjuje na više tisuća eura.
 
U vezi navedenog, slijedi kriminalističko istraživanje.
 

Oštećenje tuđe stvari 

U periodu od 17. do 19. ožujka u Bjelovaru, u Ulici Vinka Žganeca, nepoznati je počinitelj oštetio limeni zid na pročelju skladišta trgovine tako što je crnom bojom u spreju ispisao jedan natpis.
 
U vezi navedenog slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon