Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis2.jpg
Foto: ilustracija

U pretragama obiteljskih kuća na području općine Severin pronađeno nezakonito oružje i streljivo 

U srijedu 1. veljače, službenici Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, na području općine Severin, obavili pretragu obiteljske kuće koju koristi 34-godišnjak. On je prije početka pretrage predao jednu automatsku pušku Crvena zastava, tri pripadajuća spremnika i 10 komada streljiva kalibra 7,62x39 milimetra.
 
Također su obavili pretragu obiteljske kuće koju koristi 26-godišnjak te su pronašli jednu ručnu rađenu kuburu kalibra 7,62x39 milimetra i 62 komada streljiva kalibra 7,62x39 milimetra.
 
Od 34-godišnjaka i 26-godišnjaka navedeno oružje i streljivo je privremeno oduzeto. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, a po dovršetku, protiv njih slijede adekvatne prijave.
 
U Čazmi oštećeno staklo ulaznih vrata gradske knjižnice            
                                                                                                                
S utorka na srijedu, 31. siječnja na 1. veljače, nepoznati je počinitelj u Čazmi neutvrđenim predmetom izgrebao staklo na ulaznim vratima gradske knjižnice.
 
Odgovorna osoba pravne osobe štetu procjenjuje na nekoliko stotina eura te je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U Bjelovaru na parkiralištu oštećeno vozilo 

U noći s utorka na srijedu, 31. siječnja na 1. veljače, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u užem centru grada na parkiralištu, oštrim predmetom izgrebao prednja i stražnja desna vrata, desni stražnji blok i odbojnik na vozilu riječkih registracijskih oznaka vlasništvo jednog poduzeća.
 
Odgovorna osoba poduzeća nastalu štetu procjenjuje na nekoliko tisuća eura te je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon