Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policijski auto 2.jpg

U vezi prijavljenih kaznenih djela slijede kriminalistička istraživanja s ciljem pronalaska počinitelja

Foto: ilustracija
 

U provali u Velikoj Barni ukraden traktor, traktorski priključci te razni ručni mehaničarski i električni alat

U ponedjeljak 16. siječnja u Policijskoj postaji Grubišno Polje, 50-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Teška krađa“ iz članka 229. stavka 1. točke 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da mu je nepoznati počinitelj u periodu od 1. do 16. siječnja na njegovom imanju u Velikoj Barni, provalio u štagalj i radionicu te ukrao traktor marke Deutz, razne traktorske priključke te razni ručni mehaničarski i električni alat. Nastalu štetu procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća eura.
 

46-godišnjaku ukradena drva iz njegove šume u Velikoj Pisanici

U ponedjeljak 16. siječnja u Policijskoj postaji Bjelovar, 46-godišnjak je podnio kaznenu prijavu protiv 42-godišnjaka zbog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da mu je 42-godišnjak u periodu od srpnja 2022. godine do 9. siječnja 2023. godine, iz njegove šume u Velikoj Pisanici izvezao oko 15 prostornih metara drva akacije, a da su to prethodno srušili djelatnici jednog poduzeća. Nastalu štetu cijeni na više stotina eura.
 

45-godišnjakinji u Bjelovaru izrezane gume na osobnom automobilu

U ponedjeljak 16. siječnja u večernjim satima u Bjelovaru, u Ulici Ljudevita Gaja na parkiralištu, nepoznati je počinitelj izrezao sve gume na osobnom automobilu marke BMW bjelovarskih registracijskih oznaka vlasništvo 45-godišnjakinje.
 
Ona nastalu štetu cijeni na više stotina eura i upoznata je o načinu podnošenja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon