Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto policija.jpg
Foto: Ilustracija

Provala u pokušaju u Vagovini

U utorak 6. prosinca u poslijepodnevnim satima u Vagovini kod Čazme, nepoznati je počinitelj ušao u nezaključanu kuću vlasništvo 75-godišnjaka te se kretao u njoj, a pri tome nije ništa ukrao.
 
Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 
Građani
 
S obzirom na ovakav događaj, pozivamo vas na samozaštitno ponašanje kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Ukoliko odlazite iz kuće ili izlazite iz kuće na neko kraće vrijeme, zaključavajte ulazna vrata kako vam prigodni počinitelji ne bi ušli u kuću te vam iz nje ukrali vaše vrijedne stvari.
 

Krađe u trgovačkom centru u Bjelovaru

U utorak 6. prosinca, u prijepodnevnim satima u Bjelovaru, u jednom trgovačkom centru, 53-godišnjakinja je zatečena u krađi artikala u vrijednosti nekoliko stotina kuna. U večernjim satima u istom trgovačkom centru, navedena 53-godišnjakinja i 19-godišnjakinja su zatečene u krađi artikala u vrijednosti oko tisuću kuna. U oba slučaja predmeti su oduzeti i vraćeni.
 
U vezi navedenog događaja slijedi kriminalističko istraživanje.
  

Ukradeni prometni znakovi

U periodu od subote 2. prosinca do ponedjeljka 5. prosinca, nepoznati je počinitelj u nenaseljenom predjelu između mjesta Trojeglava i Kaštel Dežanovčaki, ukrao dva prometna znaka koja su se nalazila ostavljena uz rub ceste.
 
Odgovorna osoba nastalu štetu cijeni na više stotina kuna te je upoznata da se kazneni progon za kazneno djelo „Krađa“ iz članka 228. stavka 2. Kaznenog zakona pokreće privatnom tužbom.
 

Oštećenja fasade na zgradama u  Grubišnom Polju

U periodu od petka 2. prosinca do utorak 6. prosinca, nepoznati je počinitelj  u Grubišnom Polju oštetio fasadu zgrade Centra za kulturu i informiranje, stražnja vrata na zgradi te postavljeni znak za korištenje dječjeg igrališta, tako što je sprejom u boji ispisao riječ i simbole. Odgovorna osoba nastalu štetu cijena na pet tisuća kuna.
 
Nepoznati počinitelj je također oštetio fasadu zgradu sportske dvorane osnovne škole te vrata, tako što je sprejom u boji ispisao brojeve, linije i simbol. Odgovorna osoba nastalu štetu cijena na više tisuća kuna.
 
U vezi navedenog događaja slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon