Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policijski auto 2.jpg
Foto: ilustracija

Pronađen počinitelj krađe drva iz državne šume u mjestu Novo Selo kod Čazme
 
Policijski službenici Policijske postaje Čazme proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom s čazmanskog područja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. u vezi članka 52. Kaznenog zakona.
 
Sumnja se da je u dva navrata u listopadu ove godine, u mjestu Novo Selo iz državne šume porušio i izvezao na svoju adresu prebivališta 12 raznih stabala. Nastala šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
 
Protiv 48-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 
54-godišnjakinja prevarena za više stotina kuna
 
U četvrtak 24. studenog u Policijskoj postaji Bjelovar, 54-godišnjakinja je prijavila da je prošlog tjedna na internetu oglasniku „Njuškalo“ pronašla oglas o prodaji peleta. U utorak 22. studenog za kupnju peleta uplatila je prodavaču novčani iznos od više stotina kuna. Budući da joj pelete nisu isporučene u dogovorenom roku te se prodavač ne javlja na njezine pozive, smatra se prevarenom.
 
54-godišnjakinja je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Prijevara“ iz članka 236. stavka 3. Kaznenog zakona.
 
25-godišnjak u Doljanima oštetio vozilo 64-godišnjaka
 
U četvrtak u kasnim večernjim satima u Doljanima, u Ulici Rujanskih žrtava, 25-godišnjak je razbio staklo na vratima osobnog automobila daruvarskih registracijskih oznaka vlasništvo 64-godišnjaka.
 
64-godišnjak je upoznat o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon