Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija - grb.jpg
Foto: ilustracija

U Rovišću provaljeno u lovačku udrugu 

U noći s nedjelje na ponedjeljak 20./21. studenog, nepoznati je počinitelj u Rovišću provalio u prostorije lovačke udruge te ukrao više boca alkoholnog i bezalkoholnog pića, suhomesnate proizvode i svježe meso. Visina nastale materijalne štete utvrdit će se naknadno.
 
Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja. 
                                                                                                                  
U Bjelovaru oštećena zaštitna aluminijska ograda 

U periodu od 17. do 20. studenog, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Ulici Petra Preradovića, oštetio dvanaest zaštitnih aluminijskih ograda vlasništvo poduzeća iz Ivanić Grada.
 
Odgovorna osoba se trenutno nije mogla izjasniti o visini nastale štete te je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.
  
U Malim Zdencima oštećena fasada obiteljske kuće 

U noći sa subote na nedjelju 19./20. studenog, nepoznati je počinitelj u Malim Zdencima, u Ulici Antuna Mihanovića, oštetio fasadu obiteljske kuće vlasništvo 32-godišnjaka tako što je na pročelju kuće na bijeloj fasadi sa sprejom iscrtao liniju plave boje.
 
Nastala šteta se procjenjuje na pet tisuća kuna, a 32-godišnjak je upoznat o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.
  
Nametljivo ponašanje 59-godišnjaka 

U ponedjeljak 21. studenog u Policijskoj postaji Bjelovar, 34-godišnjakinja je prijavila da joj unazad mjesec dana 59-godišnjak upućuje neželjene pozive i poruke s više pozivnih brojeva na njezin mobilni telefon, a poruke i pozivi kod nje izazivaju tjeskobu i uznemirenost.

34-godišnjakinja je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Nametljivo ponašanje“ iz članka 140. stavka 1. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon