Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto policija.jpg
Foto: Ilustracija

Provala u pokušaju     
                                                                                                                  
U periodu od 8. do 11. listopada u Velikom Korenovu, nepoznati počinitelj je provalio u kuću, u kojoj nitko ne stanuje, a vlasništvo je 60-godišnjaka. Kretao se je po unutrašnjosti, a iz kuće nije ništa ukrao.

Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 
Oštećenje tuđe stvari
 
U noći s ponedjeljka na utorak 10./11. listopada u Bjelovaru, u Ulici Miroslava Krleže, nepoznati je počinitelj u polju posjekao pletivo žicu visine 120 cm koju je savinuo u stranu, čime si je napravio prolaz te je slomio jedan betonski stup.
 
50-godišnjakinja koja je oštećena navedenim je upoznata o načinu podnošenja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona. Nastalu štetu cijeni na nekoliko stotina kuna
 
Nametljivo ponašanje
 
U utorak 11. listopada u Policijskoj postaji Daruvar, 34-godišnjakinja je podnijela kaznenu prijavu protiv 63-godišnjaka zbog kaznenog dijela „Nametljivo ponašanje“ iz članka 140. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je navela da je 63-godišnjak unazad četiri godine uhodi po gradu, zove je te joj šalje neželjene poruke, čime želi s njomuspostaviti neželjeni kontakt. Kod nje to ponašanje izaziva uznemirenost i osjećaj nelagode.
 
U vezi navedenog slijedi kriminalističko istraživanje.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon