Krađa novca iz otključane kuće

Slika /PU_BB/slike vijesti/novac02.jpg

Uvijek, ali uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni kako ne bi postali žrtve kradljivaca.

Foto: ilustracija
          U utorak, 19. veljače, u Prnjarovcu, nepoznati počinitelj je iskoristio kraću odsutnost vlasnice i ušao u nezaključanu kuću iz koje je ukrao novac.
          Na temelju dosadašnjih iskustava te u cilju prevencije ovakvih kaznenih djela savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene mjere samozaštite:
  • uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ako idete nakratko iz stana u posjet susjedu, prijatelju ili rođacima, ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i u kratkom vremenu odnose novac, zlatni nakit ili vrjedniju tehničku robu;
  • nemojte tik uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka;
  • ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i slično, lopovi znaju da ondje treba tražit;i
  • ključ od stana ne ostavljajte ispod otirača, tegli za cvijeće, na prozorima i sličnim mjestima jer kradljivci najprije tamo traže.


Stranica