Još jedna dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava i streljiva

Slika /PU_BB/slike vijesti/oruzje06.jpg

O svojoj namjeri dragovoljne predaje oružja i streljiva obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, a policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način

Foto: ilustracija

I u utorak, 21. siječnja, jedna osoba iz Grubišnog Polja je čišćenjem tavana na svinjcu pronašla streljivo i barut koje je željela dragovoljno predati.
Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik koji je preuzeo dvije kutije  baruta za lovačko oružje, 250 komada streljiva 7,62 mm, tri svjetleće rakete i 10 patrona.

Sve pohvale i ovoj osobi koja je prepoznala dobrobit još uvijek aktualne akcije „Manje oružja – manje tragedija“ te se bez sankcija riješila uljeza iz svoje okoline i pridonijela većoj sigurnosti svih zajedno.

Dobro je podsjetiti!

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica