Javni red i mir u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg

Proteklog vikenda na području policijske uprave dogodila su se četiri narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

Bjelovar, Vlahe Paljetka
 
U petak 26. kolovoza oko 14 sati u Bjelovaru, u ulici Vlahe Paljetka u trgovačkom centru, javni red i mir narušavala je 66-godišnjakinja tako što je vikala i galamila na blagajnicu te ju pokušala fizički udariti u čemu je spriječena od ostalih kupaca.
 
Protiv 66-godišnjakinje zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Prgomelje
 
U subotu 27. kolovoza oko 20 sati u Prgomelju, u dvorištu obiteljske kuće gdje se održavala proslava rođendana, došlo je do narušavanja javnog reda i mira tako što je 31-godišnjak vikao, galamio te otvorenim dlanom udario u lice 15-godišnjaka. Potom je 19-godišnjak šakom udario 31-godišnjaka, a nakon toga su sudionici međusobno potukli. U dvorište je zatim došao 51-godišnjak koji je vikao i galamio na 19-godišnjaka i 15-godišnjaka.
 
Vika, galama i međusobno naguravanje nastavilo se je i na ulici u Prgomelju. U navedenom događaju 19-godišnjak je lakše ozlijeđen.
 
Protiv 31-godišnjaka, 51-godišnjaka, 15-godišnjaka i 19-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Bjelovar, Krste Frankopana
  
U nedjelju 28. kolovoza oko 2.20 sati u Bjelovaru, u ulici Krste Frankopana ispred noćnog kluba, javni red i mir narušavao je 21-godišnjak tako što je vikao, galamio i fizički napao 19-godišnjaka kojega je srušio na tlo, a na tlu su se hrvali i međusobno rukama udarali. Daljnji sukob je spriječio prijatelj od 19-godišnjaka. Nakon toga 19-godišnjak je ušao u unutrašnjost noćnog kluba, gdje je za njim došao 21-godišnjak te ga više puta udario šakom u predjelu glave. U događaju je 19-godišnjak lakše ozlijeđen.
 
Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Garešnica, Petra Svačića
 
U nedjelju 28. kolovoza oko 22.15 sati u Garešnici, u ulici Petra Svačića u dvorištu obiteljske kuće, javni red i mir narušavali su 18-godišnjak i 57-godišnjak tako što su vikali i galamili jedno na drugo te se međusobno naguravali. U događaju oboje sudionika nisu zadobili tjelesne ozljede.
 
Prilikom navedenog događaja, 18-godišnjak je počinio kazneno djelo „oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona tako što je udario dva puta nogom u ulazna vrata kuće vlasništvo 56-godišnjakinje, pri čemu ih je oštetio. 56-godišnjakinja je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona te se izjasnila da joj je nastala šteta od više stotina kuna.
 
57-godišnjak je također u navedenom događaju počinio istovjetno kazneno djelo tako što je više puta rukom udario u prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila Audi, pri čemu se razbilo. S navedenim automobilom se koristi 18-godišnjak koji je upoznat o načinu pokretanja kaznenog progona te se izjasnio da mu je nastala šteta od tisuću kuna.
 
Protiv 18-godišnjaka i 57-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
 
 

Stranica