Javni red i mir u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: ilustracija

U Daruvaru u trgovini narušen javni red i mir 

U subotu 18. ožujka oko 14.15 sati u Daruvaru, u Ulici Josipa Jelačića, u trgovini je javni red i mir narušavao u alkoholiziranom stanju 48-godišnjak tako što je vikao, galamio i vrijeđao trgovkinju. Nakon upozorenja, prestao je s narušavanjem te se udaljio iz trgovine.
 
Nakon sat vremena, 48-godišnjak se vratio u trgovinu. Tamo ga je fizički napao 24-godišnjak koji ga je udario šakom u glavu te ga izgurao van iz trgovine. Tom prilikom 48-godišnjak je zadobio ozljedu, zbog koje je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac na pružanje liječničke pomoći.
 
Protiv 48-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Nakon kvalifikacije tjelesnih ozljeda 48-godišnjaka, protiv 24-godišnjaka slijedi adekvatna prijava.
 

30-godišnjak narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Garešnici 

U subotu 18. ožujka oko 23.50 sati u Garešnici, u Kolodvorskoj ulici, u ugostiteljskom objektu javni red i mir narušavao je 30-godišnjak tako što je vikao, galamio i razbijao čaše i boce.
 
On je priveden u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg.  Nakon toga smješten je u posebne prostorije policije do otrježnjenja.

Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon