Javni red i mir u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

Garešnički Brestovac
 
U petak 9. rujna oko 21.50 u Garešničkom Brestovcu, u Brestovačkoj ulici na parkiralištu ispred trgovine, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od 32-godišnjaka i 35-godišnjakinje s jedne strane te 29-godišnjaka i 44-godišnjakinje s druge strane. Oni su jedni na druge vikali i galamili, nakon čega  je 29-godišnjak metalnom auto dizalicom udario više puta po glavi 32-godišnjaka, dok je 32-godišnjak biljarskim štapom udario 29-godišnjaka po leđima. Za to vrijeme je 44-godišnjakinja udarila šamar 35-godišnjakinji. U događaju je 32-godišnjak lakše ozlijeđen.
 
U navedenom događaju 29-godišnjak je izrekao prijetnju 32-godišnjaku, a 44-godišnjakinja je zaprijetila 35-godišnjakinji. 32-godišnjak i 35-godišnjakinja su upoznati  od policijskih službenika o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Prijetnja“.
 
Protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 2. i „Teška tjelesna ozljeda“ iz članka 118. stavka 1. u vezi članka 34. (pokušaj) Kaznenog zakona nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 
Protiv 32-godišnjaka i 44-godišnjakinje zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Bjelovar
 
U subotu 10. rujna oko 20.25 sati u Bjelovaru, u Ulici Željka Sabola na parkiralištu ispred osnovne škole, došlo je do narušavanja javnog reda i mira tako što je 34-godišnjak fizički napao 16-godišnjaka i 17-godišnjaka udarivši jednom i drugom šamar.
 
Protiv 34-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Ždralovi
 
U subotu 11. rujna oko 21.15 sati u Ždralovima, u Daruvarskoj ulici u ugostiteljskom objektu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od 32-godišnjaka i 29-godišnjaka tako što su vikali, galamili, razbacivali inventar te fizički napali 38-godišnjaka udarivši ga više puta rukama po glavi i tijelu. U namjeri da spriječi sukob, umiješao se je 28-godišnjak kojeg su odgurnuli i srušili na pod.
 
32-godišnjak i 29-godišnjak su privedeni u prostorije policije, a alkotestiranjem je kod 32-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 2,23 g./kg., dok je kod 29-godišnjaka utvrđena koncentracija od 2,03 g./kg. Obojica su potom smještena u posebne prostorije policije do otrježnjenja.
 
Protiv njih zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon