Javni red i mir u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija
 

Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika

U nedjelju 4. rujna oko 1.45 sati u Bjelovaru, na Trgu Eugena Kvaternika u parku, javni red i mir narušavali su 21-godišnjak i još nekoliko nepoznatih osoba tako što su fizički napali 19-godišnjaka udarajući ga rukama i nogama po tijelu. Daljnje narušavanje spriječio je policijski službenik Policijske postaje Bjelovar koji se nalazio izvan službe, a koji se u tom trenutku našao u parku. 21-godišnjak je priveden te smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.
 
U događaju je 19-godišnjak zadobio lakše ozljede. Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska ostalih počinitelja.
 
Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 

Bjelovar, Ulica Matice hrvatske

U nedjelju 4. rujna oko 8.40 sati u Bjelovaru, u Ulici Matice hrvatske u  ugostiteljskom objektu, javni red i mir narušavali su 31-godišnjak, 24-godišnjak i 18-godišnjak tako što su vikali, galamili, međusobno se svađali te su svaki bacili u pod staklenu čašu. Nakon što su upozoreni od konobara, izašli su iz ugostiteljskog objekta ne plativši piće u iznosu od nekoliko stotina kuna koja su konzumirali.
 
Odgovorna osoba ugostiteljskog objekta je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Prijevara“ iz članka 236. stavka 3. Kaznenog zakona.
 
Protiv 31-godišnjaka, 24-godišnjaka i 18-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon