Javni red i mir u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

Bjelovar       
 
U ponedjeljak 11. srpnja oko 8 sati u Bjelovaru, Velike Sredice na benzinskoj postaji, 46-godišnjak je narušavao javni red i mir tako što je u alkoholiziranom stanju vikao i galamio na djelatnike i korisnike usluga.
 
Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, 46-godišnjak je zatečen i priveden u prostorije policije gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,41 g./kg. Nakon liječničkog pregleda, zadržan je u Općoj bolnici Bjelovar.
 
Budući da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, zbog počinjenog prekršaja iz članka 16. stavka 1. Zakona o osobnoj iskaznici uručen mu je obavezni prekršajni nalog. Zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi mu optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
  
Uljanik kod Garešnice
 
U ponedjeljak 11. srpnja oko 20.20 sati u Uljaniku kod Garešnice, u ugostiteljskom objektu, 29-godišnjak je narušavao javni red i mir tako što je vikao, galamio i razbio tri staklene čaše čime je uznemirio ostale goste.
 
Do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja prestao je s narušavanjem javnog reda i mira. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od  2,19 g./kg.  
 
Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon