Javni red i mir u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

Bjelovar, Ulica Josipa Jurja Strossmayera
 
U ponedjeljak 3. listopada oko 22 sata u Bjelovaru, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u ugostiteljskom objektu javni red i mir na naročito drzak način narušavao je 29-godišnjak tako što je bacio staklenu pepeljaru u staklenu policu s čašama, uslijed čega se više čaša razbilo. Nakon toga je počeo vikati i galamiti na goste. Kako bi 29-godišnjaka smirio, prišao mu je 23-godišnjak koji ga je izgurao izvan objekta. Zatim je 29-godišnjak rukama i nogama udarao po ulaznim vratima ugostiteljskog objekta te je na vratima oštetio metalne okvire. Potom je udarao stolice na vanjskoj terasi ugostiteljskog objekta, uslijed čega je jedan stolac oštetio.

Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, 29-godišnjak je zatečen izvan ugostiteljskog objekta. Prilikom privođenja odbijao je naredbe policijskih službenika te ih je vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

Priveden je u prostorije policije gdje je alkotestiranjem  utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,35 g./kg.  Nakon liječničkog pregleda, zadržan je u Općoj bolnici Bjelovar.
 
Protiv njega zbog počinjenih prekršaja iz članka 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Vezano za nastala oštećenja na ugostiteljskom objektu, odgovorna osoba se nije mogla izjasniti o visini nastale štete te je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.

Bjelovar, Ulica Matice Hrvatske
 
Danas, 4. listopada u 00.45 sati u Bjelovaru, u Ulici Matice hrvatske, u trgovini su policijski službenici u narušavanju javnog reda i mira zatekli dvojicu 31-godišnjaka, a koji su fizički napali 29-godišnjaka udarivši ga rukama u glavu. Nakon izdane naredbe policijskih službenika, počinitelji su prestali s narušavanjem. U događaju 29-godišnjak nije zadobio ozljede.
 
Protiv obojice 31-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon