Javni red i mir na području policijske uprave za protekla 96 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: Ilustracija

Gornji Miklouš
 
U četvrtak 4. kolovoza oko 19.15 sati u Gornjem Mikloušu, u dvorištu je javni red i mir narušavao 72-godišnjak tako što je vikao i galamio na 48-godišnjaka te ga potom fizički napao udarivši ga rukom u lice. 72-godišnjak je alkotestiran, a reakcija na alkohol je izostala.
 
Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Stara Ploščica
 
U nedjelju 7. kolovoza oko 22.30 sati u Staroj Ploščici na javnom okupljanju, na livadi je javni red i mir narušavao 35-godišnjak tako što je šakom u glavu udario 19-godišnjaka. Sukob se zatim nastavio na ulici gdje je 23-godišnjak udario drvenom letvom u leđa 35-godišnjaka i pobjegao. Potom je 35-godišnjak uzeo drvenu letvu te s njom po ruci udario 31-godišnjaka, uslijed čega je 31-godišnjak lakše ozlijeđen. 
 
Protiv 35-godišnjaka i 23-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
U navedenom događaju došlo je i do počinjenja kaznenog djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona, tako što je 54-godišnjak izrekao prijetnju 35-godišnjaku i njegovoj 35-godišnjoj supruzi, a nakon toga je 35-godišnjak zaprijetio 31-godišnjaku. Osobe kojima su prijetnje izrečene su upoznate o načinu pokretanja kaznenog progona za to kazneno djelo.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon