Iz sudske presude

Slika /PU_BB/Razno/zakoni_i_ostali_propisi.jpg

Nepravomoćnom sudskom presudom 34-godišnjaku za prekršaje u prometu izrečena novčana kazna od 72 tisuće kuna

Foto: ilustracija

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Bjelovaru, stalne službe Grubišno Polje od 12. veljače 2020. godine 34-godišnjem hrvatskom državljaninu s daruvarskog područja zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom kao i prije stjecanja prava na upravljanje jer nema položen vozački ispit niti za jednu kategoriju vozila i upravljanjem neosiguranim vozilom izrečena je ukupna novčana kazna u iznosu od 72 000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Naime ovaj 34-godišnjak je 26. siječnja 2020. godine u 20.55 sati u Daruvaru, zatečen u kontroli prometa da upravlja vlastitim neregistriranim osobnim automobilom marke „Citroen“ prije stjecanja prava na upravljanje kao i bez sklopljenog ugovora o osiguranju dok je prijevozno sredstvo u prometu čime je počinio dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Time mu je sud zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2 000 kuna, zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje novčanu kaznu u iznosu od 20 000 kuna i zbog upravljanja vozilom bez da je sklopio ugovor o osiguranju novčanu kaznu u iznosu od 50 000 kuna. Okrivljenom je tako izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 72 000 kuna s time da mu se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme uhićenja i zadržavanja kao 4 500 kuna tako da 34-godišnjak ima za platiti preostali dio novčane kazne u iznosu od 67 500 kuna.
 
Također mu je uz pozamašan iznos novčane kazne izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 
Ovaj 34-godišnjak je do sada već pet puta pravomoćno osuđen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i dr.   

Pisane vijesti | Promet i vozila