Hrvatski policajci osvojili Svjetski malonogometni turnir državnih službi, a među njima i naš Ante Jeličić

  • Slika /PU_BB/Razno/Nogomet/Ante Jeličić4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pozvao bih sve policijske službenike da se bave sportom jer ne samo što ih čini zdravijima već im može priuštiti nezaboravne trenutke u životu! - istaknuo je naš policijski službenik Ante Jeličić ponosni nositelj srebra sa Svjetskog malonogometnog turnira državnih službi

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

Čuti hrvatsku himnu u finalima obje reprezentacije Ministarstva unutarnjih poslova na Svjetskom malonogometnom turniru državnih službi je neprocjenjivo, neopisivo i nezaboravno, rekao nam je naš ponosni član veteranske reprezentacije i policijski službenik naše policijske uprave Ante Jeličić.

Naš Ante uz osobne uspjehe u trčanju, ove godine se "okitio" i srebrom u timskom sportu kojeg voli svim srcem i kako kaže njime se bavi od kada zna za sebe. Ta ljubav prema nogometu prepoznata je u širim krugovima Ministrastva unutarnjih poslova. Tako je Ante Jeličić kao član veteranske reprezentacije Ministarstva unutarnjih poslova nastupio ove godine na Svjetskom malonogometnom turniru državnih služba u Španjolskoj. 

U razdoblju od 12. do 16. svibnja ove godine, održano je Svjetski malonogometni turnir državnih službi u Santa Ponsa, Mallorca, u Kraljevini Španjolskoj. Na turniru je nastupilo 103 momčadi iz 32 zemlje svijeta. Među njima nastupile su seniorska i veteranska reprezentacija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Seniorska reprezentacija je osvojila prvo mjesto, dok je veteranska reprezentacija osvojila odlično drugo mjesto.
 
Turnir se igrao po futsal pravilima (4+1) na umjetnoj travi. Utakmice su prvo igrane u skupinama, a zatim na ispadanje do finala.
 
Seniorska reprezentacija je odigrala sedam utakmica u skupini te je u svima pobjedila. Zatim je pobijedila u trima utakmica na ispadanje te su u finalnoj utakmici pobijedili ekipu policijskih službenika iz Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1.

Veteranska reprezentacija, za koju je igrao i naš Ante Jeličić, odigrala je osam utakmica u skupini. Ostvarila je šest pobjeda, jedan neodlučeni rezultat uz jedan poraz u skupini. Nakon toga su nakon tri uzastopne pobjede na ispadanje završili u finalu. U finalu su igrali protiv ekipe iz Rumunjske. Nakon osnovnog dijela i produžetaka rezulat je bio 2:2. Prišlo se izvođenju penala, u kojima su protivnici bili bolji odnosno spretniji. To samo govori u prilog tome da su nijanse odlučivale o pobjednicima. 
 
Strijelci za POLICE NATION TEAM CROATIA bili su: J. Sorić 9 golova, V. Zorić 7 golova, A. Jeličić 6 golova, D. Verunica, R. Mrkela i O. Joha po 2 gola te M. Vuletić 1 gol.
 
Ovi vrhunski rezultati pokazuju veliki uspjeh hrvatske policije na nogometnim turnirima svjetske razine.

Veličina i skromnost naših policijskih službenika očituje se kroz njihov doprinos ugledu policije kroz ovakve veličanstvene uspjehe u sportu.

"Prekrasan je osjećaj čuti hrvatsku himnu u finalu i da, to je trenutak koji se ne zaboravlja. Pozvao bih sve policijske službenike da se bave sportom jer ne samo što ih čini zdravijima već im može priuštiti nezaboravne trenutke u životu!" istaknuo je naš Ante i emotivno prikrio suzu koja je zasjala u njegovom oku.

Hvala svim našim kolegama koji nas ponosno predstavljaju na svim sportskim natjecanjima i ističu boje naše hrvatske zastave i svjetski poznatih crveno-bijelih kockica!

Pisane vijesti | Društvo i zajednica