Grubišno Polje - požar na hali

Slika /PU_BB/slike vijesti/pozar05.jpg

Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara ljudska radnja odnosno nestručno varenje uređaja za preradu plastike pirolizom uslijed čega je došlo do zapaljenja plina koji je zaostao unutar uređaja

Foto: ilustracija

U utorak, 16. lipnja oko 16.40 sati, u Grubišnom Polju, došlo je do požara u hali jednog poduzeća u kojem je vatra zahvatila plastičnu oblogu krova koja je u potpunosti izgorjela. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišnog Polja, koji su požar stavili pod nadzor i ugasili. Tijekom požara nije došlo do ugrožavanja ljudskih života niti opasnosti po drugu imovinu. Po izjavi vlasnika požarom je nastupila materijalna šteta u iznosu od 2 milijuna kuna.

Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara ljudska radnja (nestručno varenje uređaja za preradu plastike pirolizom) uslijed čega je došlo do zapaljenja plina koji je zaostao unutar uređaja, još tijekom siječnja ove godine, zbog probnog rada uređaja za preradu plastike. Uslijed navedenog došlo je do širenja požara na krovnu konstrukciju metalne hale kojom prilikom je u potpunosti izgorjela izolacija panela. Tijekom navedenog događaja 56-godišnji vlasnik poduzeća zadobio je tjelesne ozljede u vidu opeklina te je zatražio liječničku pomoć.
 

Pisane vijesti